Dopisništvo

Mirjana Čvorić Gubelić– novinar. Po obrazovanju je diplomirani inženjer hemijske tehnologije. Radila je kao novinar i urednik u RTV Šabac od 2003. do 2016. Za nacionalne medije počekla je da izveštava 2007. godine za televiziju Avalaprvi, da bi godinu dana kasnije počela da izveštava za B92, za koju i danas šalje izveštaje iz Mačvanskog okruga. Pre dve godine, uz podršku Jadranka Gubelića, domen delovanja proširen je i na saradnju sa PRVOM TV, a odnedavno ovaj tim izveštava i za Blic. Mirjana Čovrić Gubelić od 2013. Godine član je Uprave Udruženja novinara Srbije. objavila je knjigu poezije „Pogled prećutim“.
Jadranko Gubelić, snimatelj i montažer B92/O2 i Prve televizije, dopisništvo Šabac i fotoreporter Blica. Ima dugogodišnje iskustvo u dokumentarnom programu. Pre snimateljskog posla bavio se grafikom, dizajnom i fotografijom. Fotografiše za portal Distrikt i bavi se grafikom i štampom.

Osim inforamtivnog, iskusvtu u dokumentarističkom programu, doprinela je realizaciji brojnih projekata uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, među kojima se ističu, „Nasleđe naše“ i „Znamenitih trag“.
Snimanje dokumentarnih filmova koji su nagrađeni na međunarodnim i domaćim filmskim festivalima ( „One Stone“ / „Jedna stena“), samo su deo opusa decenijskog prisustva u novinarstvu.
Ovaj tim izdvaja pokretanje humanitarnih akcija kroz izveštavanje o životu “malih i običnih” ljudi.